Martijn

Door mijn familie ben ik al snel in aanraking gekomen met de muziekwereld. Mijn vader Arie Martens (toetsenist bij Sister Feelgood) speelde vroeger met mijn oom (drummer) Henk Wolters in een band genaamd “The Finest”. Dit heb ik zelf niet meegemaakt maar de verhalen vond ik al heel bijzonder omdat mijn ouders elkaar zo hebben leren kennen. Thuis draaiden we altijd wel muziek, en in mijn luier stond ik dan ook al te swingen op muziek (Tot mijn verbazing zag ik dit zelf terug op oude video’s ;-).

Het begon allemaal voor mij toen ik een jaar of 10 was. Op dat moment speelde mijn vader in de Rock, Funk, Soul band “2sacrowd”. Een tijdje later kwam mijn neef Stefan Wolters als geluidsman het geluid voor de band verzorgen. Het was altijd een enorme kick om te zien hoe de mensen los gingen bij een optreden van de band. Ik vond het altijd gaaf om de band te volgen en alle avonturen mee te maken.

In die tijd speelde ik zelf nog geen muziekinstrument maar al snel wilde ik zelf ook best wel muziek gaan maken. Uiteindelijk drukte mijn neef (naast geluidsman ook drummer) een keer een basgitaar in mijn handen en leerde mij m’n eerste (Reggae) basslijn te spelen zodat we samen muziek konden gaan maken.

Vanaf dat moment ging het allemaal snel. Ik begon te oefenen door nummers uit verschillende genre’s na te spelen, en te leren van grootheden op de bass zoals Victor Wooten, Marcus Miller, Bernard Edwards en James Jamerson. Ook begon ik mij bezig te houden met bassynthesizers. U Got It was mijn allereerste band waarin we Rock, Funk en Soul nummers hebben gespeeld.

Nu speel ik als bass brother bij de disco band Sister Feelgood! Samen zorgen we ervoor dat mensen helemaal los kunnen gaan op de motown classics uit de jaren 70 en 80 en hedendaagse dance nummers!

GEAR:
Fender Jazz , Yamaha BBN4, Squier Fender Jazz  
Korg Taktile, Novation impulse, VST plugins zoals, AAS Ultra Analog

bootstrap theme